ToRRoT Brewing

Kotipanimo Torrot Brewing on aloittanut toimintansa syksyllä 2021.

Olut on kuulunut juoma valikoimaamme huomattavasti kauemmin.

Historia

Oluen valmistus on kiehtonut minua vuosien saatossa monen monta kertaa ja aina se on sitten jäänyt lopulta toteuttamatta. Lopulta kipinää oli kuitenkin kertynyt jo niin paljon, että liekkiä ei voinut enää sammuttaa. Joulukin on kohta niin mikäpä olisi parempaa kuin oma jouluolut. Mieti! Nämä sanat tulivat kaveriltani ja olivat varmasti aika ratkaisevassa roolissa, että nyt se Jaska poika toteuttaa yhden unelmansa. Varsinkin kun olin saanut poikanikin innostumaan aiheesta. Vihdoinkin pojan kanssa yhteinen harrastus, josta molemmat tykkää :)

Olen todellisuudessa ehtinyt jo kertaalleen aloittaa panimomestarin urani olisko ollut vuonna 1997. Tällöin ostin käymisastian ja jonkin oluenvalmistus uutteen, josta sitten vain olut käymään. Viikon käymisen jälkeen olut pulloihin ja parempiin suihin. Oliko hyvää? No eipä ollut. Sellaista hiilihapotonta ja makukin jotain muuta mihin olin aikaisemmin juomieni oluiden kans tottunut. Panimo ura sai jäädä tältä erää.

Viime vuosina on kauppojen hyllyille ilmestynyt erilaisia oluita valtavia määriä. Olenkin lähtenyt rohkeasti tutustumaan niihin. Samalla olen huomannut, että uusia pienpanimoita on ilmestynyt omine oluineen. Maata kiertäessäni olen tarkoituksella ostanut paikallisten panimoiden tuotteita, jos niitä on suosiolla kaupan hyllyllä näkynyt. Tästä on vuosien mittaan tullut kuitenkin tapa, että oluiden ulkonäköön, väriin ja makuun on tullut alettua kiinnittämään enemmän huomiota. En todellakaan muista mitä kaikkia oluita olen maistellut ja mille mikäkin olut on maistunut, Mutta sen muistan, että ensimmäinen IPA, jonka ostin meni puoliksi lavuaarista alas, koska se maistui hirveältä. Tänä päivänä IPA on lempi oluttani.

Nyt olen kuitenkin päässyt tilanteeseen, että olen päässyt itse leikittelemään ja varsinkin oppimaan mitä eri maltaat, humalat ja hiivat tuovat oluen makuun tullessaan. Toivottavasti tämän kertainen panimo urani kestää huomattavasti kauemmin kuin ensimmäinen kokeilu. Olen innoissani!