ToRRoT Brewing

Neljäs pano Golden Ale

Englantilaistyyliset Golden Alet yleistyivät 1900-luvun loppupuolella kilpailemaan suosittujen vaaleiden lagereiden suosiosta. Tälle tyylille ominaista on vaalea kullankeltainen väri ja mausteinen tai sitruksinen humalointi.

Norkimo

Norkimo, Golden Ale. Edellisen panon ongelmat aiheutti pientä jännitystä, että mitä tuleman pitää. Mäskäys vaiheessa lämpötilaa joudutaan muuttamaan melko tiheään ja askelmia on useita. Tässä kunnon mäskäyskattila pääsi kunnolla oikeuksiinsa ja helpotti prosessia huomattavasti. Mallaspusseja ei nyt käytetty ja vierteen sokeripitoisuus (OG 1,051) oli toivotulla tasolla.

Tästä panosta ei ole brewmate reseptiä, koska tarvikkeet tilattiin black friday alesta ja toimituksen mukana ei tullut tarkempia tietoja maltaiden laadusta saati sitten määristä. Toisaalta olut oli helppo panna, kun ei tarvinnut tehdä oikeastaan muuta kuin kaataa maltaat mäskäyskoneeseen ja lisätä pari kertaa humalaa.

Päivätyöstä on edelleen palkka ansaittava totesi panimomestari, kun tuotosta koemaisteli. Maku ei ole huono, mutta kuitenkin aika mitään sanomaton. Toisaalta tuotos on juuri sitä mitä pitikin eli hyvin paljon maistuu lagerille. Ehkä panimomestarin ennakko odotukset vain oli turhan kovat. Seuraavaan panoon kovasti mietittävää, että minkä tyylin olutta lähdetään kokeilemaan.

Arvostelut


Aika: 23.02.2022 18:36
Yllättävän maukas aleksi, mutta silti raikas. Jos olisi myynnissä, voisin ostaa uudelleenkin! Oikeasti hyvä.
Aika: 20.02.2022 18:14
Oikein maukas ja todella hyvä sauna olut
Aika: 15.02.2022 18:15
Omikron golden ale
Hyvä, mutta hieman jäi kaipaamaan kipenen tuhdimpaa makua. Saunajuomana hyvä janonsammuttaja. Hiilihappoa olisin myös kaivannut vähän enemmän. Mutta koska kyseisessä pullossa on kesto korkki(joka kuitekin vähän suhahti avatessa) ei voi varmuudella sanoa että onko painetta päässyt korkista ulos. Kuitenkin raikas ja mukava kokemus.